Βιογραφικο Σημειωμα

Νικόλαος Μάγειρας

Γαστρεντερολόγος

 

 

Ο ιατρός γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα.

Αποφοίτησε από το 67ο Λύκειο Αθηνών το 1996  και  το 1997 πέτυχε με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις την εισαγωγή του στο Ιατρικό Τμήμα της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων ( ΣΣΑΣ) στη Θεσσαλονίκη. 
Ολοκλήρωσε τις σπούδες του στα έξι έτη και ορκίστηκε αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας το 2003.

Εργάστηκε ως Ιατρός προ ειδικότητας στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας από τον Οκτώβριο του 2003 έως τον Οκτώβριο του 2004. 

Προ της έναρξης της ειδικότητας της Γαστρεντερολογίας υπηρέτησε ως Ιατρός Μονάδας στην 134 Σμηναρχία Μάχης στη Σαντορίνη και στην 112 ΠΜ στην Ελευσίνα όπου συμμετείχε σε αρκετές αποστολές Έρευνας και Διάσωσης ( SAR).

Τον Οκτώβριο του 2007 επανατοποθετήθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και ξεκίνησε την ειδικευσή του στη Γαστρεντερολογία. Στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας εκπαιδεύτηκε στο μέρος της Εσωτερικής Παθολογίας (Β΄Παθολογική Κλινική 2007-2010) και ακολούθως στο ειδικό μέρος της Γαστρεντερολογίας στο ΓΝΑ Γεώργιος Γεννηματάς ( Γαστρεντερολογική Κλινική 2010-2014). 

O ιατρός συμμετείχε στη συγγραφή του 18ου κεφαλαίου  στο βιβλίο «Παθολογία του γαστρεντερολογικού συστήματος των υπερηλίκων» ενώ έχει συμμετοχές με παρουσιάσεις και εργασίες στο Πανελλήνιο Ιατρικό και Γαστρεντερολογικό συνέδριο ( 2013- 2018).
Τον Δεκέμβριο του 2014 επέστρεψε στο 251 Γενικό Νοσoκομείο Αεροπορίας και έκτοτε κατέχει θέση Επιμελητή.  

Ο ιατρός έγινε δεκτός τον Μάϊο του 2016 από το Γαστρεντερολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Γεώργιος Γεννηματάς για να εκπαιδευτεί στο αντικείμενο της Ενδοσκοπικής Παλίνδρομης Χολαγγειοπαγκρεατογράφιας (ERCP). Υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης ήταν ο Συντονιστής Διευθυντής Βασίλειος Ντελής, από τους πιο έμπειρους ενδοσκοπικά στο πεδίο της ΕRCP. Κατά την διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος, ο ιατρός συμμετείχε σε μεγάλο αριθμό επεμβάσεων που καλύπτουν μεγάλο φάσμα περιστατικών τα οποία έχριζαν παρέμβασης με ERCP (χοληδοχολιθίαση, όγκοι παγκρέατος και χοληφόρων, αποκατάσταση μετεγχειρητικών επιπλοκών). Ο ιατρός από το τέλος της εκπαίδευσης του τον Νοέμβριο του 2017 συνεχίζει να διενεργεί ERCP στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Τον Νοέμβριο του 2017 ο ιατρός επανήλθε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας όπου κατέχει θέση Επιμελητή. Από το 2016 δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Άνω Γλυφάδα όπου διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο με αίθουσα ενδοσκοπήσεων, είναι επιστημονικά υπεύθυνος στο Ενδοσκοπικό Τμήμα του ιδιωτικού διαγνωστικού κέντρου Medicity στα Βριλήσσια και διενεργεί ενδοσκοπήσεις στο Medicity Ψυχικού.